Paluu aloitussivulle Päivänkuvia23

Vanha kuva: Vuonna 2008 orava teki pesänsä muutaman metrin päässä asunnostani olevaan linnunpönttöön. Orava oli nakertanut reiän itselleen sopivaksi. Kauniilla ilmalla istuin usein tuolissa muutaman metrin päässä pöntöstä. Poikaset kurkkivat usein sieltä pöntön aukosta ja näkivät minun istuvan siinä lähellä. Joskus joku poikanen meni jopa loikoilemaan sinne pöntön päälle. Siinä me kaikki vietimme aikaamme. Emo kävi ruokkimassa poikasia minusta huolimatta. Sekin tutustui melko lailla minuun lähietäisyydeltä. Siinä ulkona oli pöytä ja tuolit ja istuin siinä myöhemmin usein. Emo-orava tuli joskus jopa siihen pöydälle minun seurakseni. Tässä kuvassa tuo sama orava on läheisessä suuressä männyssä ja katselee sinne minun suuntaani. Minulla tulee mieleen tuosta kuvasta, että Paavo Noponen on juuri selostanut kilpailua olympialaisissa ja suomalainen on voittanut kultamitalin. Noposella oli tapana soittaa Porilaisten marssi siinä kesken lähetystä, jos suomalainen voitti kultamitalin. Tuona kesänä suomalainen voitti yhden kultamitalin olympialaisissa. Ja muistelen Noposen silloin todenneen: "Ja nyt, Porilaisten marssi!". Ainakin sopii hyvin kuvaan, että tässä me kuuntelemme Porilaisten marssia yhdessä - oravaemo ja minä. Näin minä ainakin jälkeenpäin kuvittelen.

.

Heinäsorsa/Sinisorsa (Anas platyrhynchos). Poikkeava värimuunos.

.

Lehtomaitikka (Melanpyrum nemorosum) on yleinen vain eteläisimmässä Suomessa, muualla se on enemmän tai vähemmän harvinainen. Tämä lehtomaitikka on kuvattu Punkaharjulla heinäkuun 10. päivänä 2017.

.

Virnaperhonen (Leptidea sinapis) on vaatimattoman näköinen pikkuperhonen. Sen väriä voisi kuvailla lähinnä likaisenvalkoiseksi. Se ei kilpaile komeilla väreillä, vaan päinvastoin, se haluaa olla mahdollisimman huomaamaton. Punkaharju 9.7.2017.

.

Pienellä suolla kasvoi tällaisia kukkia. Todennäköisesti tämä laji on maariankämmekkä (Dactylorhiza maculata). Tosin tämä saattaa olla myös joku lähilaji. Savonlinna 10.7.2017, Karhuvuoren luontopolku.

.

Vanha kuva: Olin 19.kesäkuuta v.2009 kuvaamassa lähinnä metsässä kasvavia kukkia mm. kangasvuokkoja ja valkovuokkoja, kun valoisalla mäntykankaalla komeaan mäntyyn lennähti palokärki. Minun tarvitsi vain kääntää kamera uuteen suuntaan ja räpsäyttää siitä muutama kuva. Harvoin pääsee kuvaamaan palokärkeä näin läheltä.

.

Kerrostalon pihalla juoksenteleva ja lähikuusikossa pesivä orava on kivunnut suureen kuuseen turvaan valokuvaajalta, mutta jäänyt kuvauksen kannalta hyvään paikkaan uskoen olevansa turvassa - niinkuin onkin. Kuva: Savonlinna 11.7.2017.

.

Naurulokki (Larus ridibundus)on ehkä kolmanneksi yleisin lokki Puruvedellä. Eniten on kalalokkeja ja harmaalokkeja. Tämä kuva on otettu 15.4.2008.

.

Punatulkkua (Pyrrhula pyrrhula) näkee etenkin keväällä ja syksyllä, kun ne ovat muuttomatkalla. Punatulkku on värikkäimpiä lintujamme. Ennen kaikkea koiras on komean punainen. Väritystä ei voi sanoa suojaväriksi parhaalla tahdollakaan. Kuva 15.5.2008.

.

Harmaalokki lennossa. Kuva 7.4.2008 Puruvesi (Punkaharju).

.

Kalliokielo (Polygonatum odoratum) ei ole kovin yleinen. Se on rauhoitettu Oulun ja Lapin läänissä.

.

Paluu aloitussivulle