Paluu aloitussivulle Päivänkuvia22

.

.

Heinäsorsa/Sinisorsa (Anas platyrhynchos). Poikkeava värimuunos.

.

Kalalokin poikanen. Kalalokki oli rakentanut pesänsä aivan Olavinlinnaan menevän kulkuväylän viereen maahan. Poikaset, 2 kpl, liikkuivat siinä melkein yleisön joukossa, vaikka emo niitä koetti komennella kauemmaksi. Kalalokin pesä oli kaiken kansan nähtävänä siinä maassa koivun juurella.

.

Puutarhan kevätesikko kukkii. Kuva 9.kesäkuuta 2017. Tämän kukka voi olla keltainen tai muunkin värinen. Puutarha-kevätesikon erottaa villista kevätesikosta mm. teriön koon perusteella - Puutarha-kevätesikolla teriön halkaisija on ehkä noin 2-kertaa niin suuri kuin villillä kevätesikolla.

.

Toukokuussa tapaa jo kukkivia voikukkia. Tämä kuva on otettu 29.5.2015.

.

"Kaupunkilainen" voikukka. Tämä kukka kasvaa vähän erikoisessa paikassa, multaa
ei näy missään, mutta silti kukka vain näyttää kukoistavan. Savonlinna 25.5.2017.

.

Kuva Mertajärveltä 24. toukokuuta 2017. Kuvassa näkyy mm. sinisorsa (Anas platyrhynchos) ja pari haapanaa (Anas penelope).

.

Kuvassa näkyy sama haapanapari kuin edellisessä kuvassa. Sinisorsa seurailee kauempana.

.

Tämä hopeatäplien näköinen perhonen ei ollutkaan lainkaan hopeatäplä vaan harvinaisempi karttaperhonen (Araschnia levana). Se istahti minun kengälleni ilmeisesti haluten tulla kuvatuksi. Toive toteutui. Kuva 12.6.2017.

.

14.kesäkuuta 2017 oli tuulinen sää. Perhosia oli vain vähän liikkeessä. Isokokoisessa voikukassa oli ilmeisesti juniori-iässä oleva hyönteinen. Veikkaus on nuori idänhepokatti (Tettigonia cantans). Pitkät tuntosarvet viittavat hepokatteihin. 14.6.2017.

.

Paluu aloitussivulle