Paluu aloitussivulle Päivänkuvia 26

Kevään 2018 parhaita kuvia.

Joutsenen lentoonlähtö. Olin kuvaamassa joutsenia pienellä lammella. Pääsin kuvaamaan melko läheltä. Kun joutsenet huomasivat minut, lähtivät ne lentoon. Nappasin kuvan myös siitä lentoonlähdöstä - tavoitteena vähän sinnepäin. Punkaharju 13. huhtikuuta 2018. .

.

Lähestyin varovasti näkösuojassa pysyen lammen jäällä olevia joutsenia. Juuri kun saavuin sopivalle kuvausetäisyydelle joutsenet aloittivat seremoniallisen tanssin. Sain siitä muutaman kuvan ja samalla tulin vähän enemmän näkyville. Joutsenet huomasivat sen ja lähtivät siitä lentoon etsimään rauhallisempaa paikkaa. Sain tuosta harvinaisesta tanssista pari kuvaa. .

.

Tässä toinen kuva tuosta joutsenten häätanssista. .

.

Sorsaherra saapumassa omilta retkiltään. Kotona odottaa rouva kotiin sapuvaa. Kuva 15.4.2018. .

.

Sorsat auringossa. Sorsat olivat asettuneet häikäisevän valkoiselle uudelle lumelle tauolle lekottelemaan muuten vain. Lisäksi aurinko paistoi täydeltä terältään. Valokuvauksen kannalta ei hyvä tilanne. Kuva silti syntyi. Kuva 26.3.2018 Savonlinna. .

.

Kanadanhanhi on isokokoinen - vertaa viereiseen heinäsorsaan. Väreiltään se on hyvin tyylikäs. Savonlinna 13.4.2018. .

.

Kanadanhanhi on isokokoinen ja väreiltään hillitty mutta tyylikäs vesilintu. Lienee noin 4 kertaa heinäsorsan painoinen. Siipiväli on noin 165 - 180 cm. Savonlinna 13.4.2018. .

.

Talitiainen on hyvin tuttu ja tunnettu pikkulintu. Sillä on komean tyylikäs väritys. Kuva 20.2.2008. .

.

Tämä järvimaisema on Savonlinnan kaupunkia, vain muutama kilometri keskustasta. Tämä kuva on Haapaveden puolelta, joka on Savonlinnan keskustasta pohjoiseen. Haapavesi on suuri komea järvi. Juuri Savonlinnan kaupungin kohdalla Haapavesi liittyy Kyrönsalmen kautta Pihlajaveteen. Se salmi pysyy aina auki myös talvella, sillä siinä käy aina voimakas virtaus suuntaan tai toiseen. Savonlinnassa järvimaisema on aina lähellä. .

.

Ahaa! Palleroporonjäkälää. Mutta missä? Ei suinkaan Lapissa, vaan Punkaharjulla. Tämä paikka on hyvä mustikkapaikka mutta myös erittäin hyvä ja kuuluisa sienipaikka. Tämä paikka on Mustaniemen leirintäalueen vieressä. Ulkonaisesti tämä muistuttaa Lapin männikkökankaita. Täälläpäin metsät ovat usein vaikeakulkuisia tiheikköjä. Tällaisilla valoisilla männikkökankailla on hyvä vaeltaa. .

.

Lehtomaitikka (Melampyrum nemorosum) on hyvin harvinainen verrattuna lähisukulaisiinsa metsämaitikkaan ja kangasmaitikkaan. Tällä kukalla on ruotsin lipun värit, sininen ja keltainen, ja siitä johtuen tämä on ruotsiksi "lundkovall" tai myös "svenska flaggan". Värikasvio toteaa "jokseenkin harvinainen" ja olenkin tavannut tätä vain Punkaharjulla, mutta ei esimerksi Savonlinnassa. .

.

Tämä suopursu on kuvattu joskus aikaisemmin, mutta sattui silmään, ja vaikutti jotenkin tuoreelta ja päätin otta sen mukaan tähän joukkoon. Se on jotenkin niin tuoreen ja puhtaan näköinen. Kilpailee tasaveroisesti puutarhakukkien kanssa ulkonäkönsä puolesta. .

.

ABC huoltamo Savonlinnan Laitaatsillassa syksyllä 2017 lokakuun 22. päivänä. Tuona päivänä loisti aurinko kirkkaana muuten sateisen syksyn aikana. Siinä on myös hyvin tilava ravintola, johon mahtuu yli 100 asiakasta samaan aikaan. Siellä saa hyvää ruokaa joka päivä, myös pyhäpäivinä. Se on hyvin suosittu ruokailupaikka. .

.

Kuvassa oleva Pyhäoja tulee Pyhäjärvestä ja laskee Ruuhijokeen. Pyhäjärvi on Pyhätunturin lähettyvillä. Millä tavalla lienee ollut muinaisille asukkaille pyhä. Kuvan kohdassa oli kauan sitten uimaranta. Siinä tuli uitua lukuisia kertoja. Pyhäojassa on lämmin vesi - se tulee Pyhäjärvestä. Siinä vieressä on Ruuhijoki, jonka vesi on jääkylmää, sillä Ruuhijoki on paikoin lähdepohjainen. Lapsuuteni maisema ja uimapaikka. .

.

Olavinlinna keväällä 2018. Kuvattu 26. maaliskuuta 2018. .

.

------------------------------------------------------------------

Paluu aloitussivulle Paluu sivun alkuun